RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I retten etter Beslan

Sist oppdatert:
En mann som innrømmer å ha deltatt i massakren i Beslan, møter sine dommere 17. mai.

Rettssaken er den første etter den blodige terroraksjonen mot en skole i Beslan, Russland, i september i fjor. Mer enn 330 gisler ble drept, skriver AP.

Nur-Pashi Kulayev er tiltalt for blant annet terrorisme og drap, og innrømmer å ha deltatt i aksjonen som skaket en hel verden. Han hevder imidlertid ikke å ha drept noen.

Fryktelige scener
1. september i fjor stormet 32 tungt bevæpnede menn og kvinner «skole nummer 1» i Beslan og tok drøyt 700 elever og lærere som gisler. To dager etter stormet russiske spesialstyrker skolen i et forsøk på å befri dem, hvorpå en rekke bomber gikk av. Bare to av de 32 gisseltakerne ble tatt i live.

Dagens rettssak blir imøtesett med gru av mange som får vonde minner brettet frem igjen. Andre mener rettssaken bare er en formalitet som skal ta fokuset vekk fra det de mener er «inkompetente myndigheter» som lot udåden skje.

Kulayev risikerer livstid i fengsel om han blir funnet skyldig etter tiltalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere