RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I rullestol etter burger

Foto: TV 4
Sist oppdatert:
Göran fikk feil burgerbrød på McDonalds og ble lenket til rullestolen. Se intervju.

Göran Sommannsson fra Eksjø i Sverige er allergisk mot gluten, men fikk servert et hamburgerbrød med gluten i, selv om han bestilte en glutenfri.

Burgeren han kjøpte hos McDonalds i Borås i 2004, satte i gang nedbrytende prosesser i kroppen. Göran fikk store tarmproblemer og måtte legges inn på sykehus.

- Jo flere ganger man får en anstrengt gluten-intolerans, desto verre blir det. Hele sommeren ble ødelagt, sier han til svensk TV4.

Til slutt fikk Göran, som også lider av diabetes, bakterieinfeksjon i magen. Da han senere fikk skade i foten ble legene så redde for koldbrann at de amputerte benet under kneet hans. Deretter fikk han hjerneblødning.

De sendte en blomsterkvast. På kortet sto det «Du skal vite at vi synes dette er kjedelig»

Strid om erstatning
McDonalds tok kontakt da han lå på sykehus.

- De sendte en blomsterkvast. På kortet sto det «Du skal vite at vi synes dette er kjedelig». De beklaget seg helt enkelt, sier han.

Han har også hatt besøk hjemme av en tjenestemann fra McDonalds' hovedkontor. Sommannsson oppfattet at han ville få erstatning for sine sykdomsutgifter.

Ifølge TV4 skal McDonalds, som har sendt saken videre til forsikringsselskapet Trygg Hansa, senere ha angret på det løftet.

Göran er oppgitt over at burgerkjeden har sendt saken videre.

- Jeg synes ikke det er jeg som skal kjempe mot deres forsikringsselskap. Jeg har ikke spist burgeren å på forsikringsselskapet. Det var på McDonalds, sier rullestolbrukeren.

Innrømmer feil
- Slik som jeg har oppfattet det så har man aldri sagt at det kommer noen erstatning, sier McDonalds' pressesjef Birgitta Mossberg til TV4.

Hun innrømmer derimot at Göran fikk feil burgerbrød sommeren 2004.

Göran Sommannsson har klaget beslutningen videre til den svenske personskadenemnda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere