RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I sjokk etter knivangrep

Foto: Ingvild Jensen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen og statsminister Bondevik uttrykker sjokk og vantro etter at deres svenske kollega Anna Lindh onsdag ble overfalt og knivstukket i Stockholm.

Petersen mottok meldingen om knivstikkingen i Cancun, der han deltar på den internasjonale handelsorganisasjonen WTOs møte. Forrige uke var han sammen med Lindh på toppmøte i Riga.

- Sjokkerende

- Det er sjokkerende. Jeg har etter hvert truffet Anna Lindh noen ganger, og hun har blitt en kollega jeg har lært å like godt, sier Petersen til TV 2 Nyhetene.

Petersen uttrykker vantro over hendelsen, og understreker at han ikke håper det ligger politiske motiver bak knivstikkingen.

Samtidig utelukker ikke utenriksministeren at knivstikkingen kan symbolisere den skandinaviske politikkens farvel med "uskyldige" og sikre tider.

-Det er sjokkartet å få slike meldinger. Det er en påminnelse om at politikere selv i vår fredelige del av verden kan være utsatt, sier Bondevik til NTB.

Angrepet på kjøpesenter

Anna Lindh var ikke ifølge med sikkerhetsvakter da hun ble angrepet på kjøpesenteret NK i Sveriges hovedstad. En antatt svensk mann i 30-40 årene knivstakk den svenske utenriksministeren flere ganger, før han stakk fra en blødende Lindh. Politiet skal ha fått gode signalementer på mannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere