*Nettavisen* Nyheter.

I sjokk over t-banedrap

Brasils regjering krever en forklaring etter at britisk politi skjøt og drepte en uskyldig brasilianer på en t-banestasjon i London.

24.07.05 13:31

- Vi forventer at britiske myndigheter forklarer sammenhengen som førte til denne tragedien, heter det i en uttalelse fra den brasilianske regjeringen.

Brasils utenriksminister, Celso Amorim, skal nå forsøke å få til et møte med Storbritannias utenrikssekretær Jack Straw for å få en forklaring, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Likvidert

27 år gamle Jean Charles de Menezes ble drept fredag på Stockwell t-banestasjon da politiet etterforsket terrorangrepene mot t-baner og en buss dagen før og terrorangrepet 7.juli som drepte 56 og såret 700.

Lørdag ble det kjent at han ikke hadde noe med terrorangrepene å gjøre, og en uskyldig var drept i jakten på de som står bak terroraksjonene

- Offer
Regjeringen i Brasil mener mannen er et offer for en beklagelig misforståelse

- Brasil har alltid fordømt alle form for terrorisme og har vært villig til å bidra til å utrydde denne plagen under internasjonale normer, inkludert respekt for menneskerettightene, heter det i uttalelsen .

Elektriker
Britiske medier skriver at 27-åringen Menezes hadde arbeidet lovlig som elektriker i Storbritannia i tre år.

Hans kusine, Maria Alves, opplyste til nettsiden O Globo Online at han snakket godt engelsk, og at han haddetillatelse til å studere og arbeide i London.

Nå arbeider hans familie for å få den døde frigitt fra politiet.

- Det er alt venner og famlie ønsker nå, sier hun.

Menezes kommer opprinnelig fra den lille bien Gonzaga, som ligger 800 kilometer sør for Sao Paulo i Brasil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag