RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ikke bevis for smitte mellom mennesker

En mann tar seg av høns på et marked i Jakarta i Indonesia etter at seks familiemedlemmer døde av fugleinfluensa.
En mann tar seg av høns på et marked i Jakarta i Indonesia etter at seks familiemedlemmer døde av fugleinfluensa. (Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Verdens helseorganisasjon (WHO) har satt 33 personer i karantene etter et sju medlemmer av samme familie døde av fugleinfluensaviruset H5N1 i en indonesisk landsby

- WHO har sendt 10 forskere til landsbyen for å overvåke og identifisere alle menneskene som har hatt kontakt med familien de siste to månedene, sier WHOs talsman i Indonesia, Dick Thomson, til den London-basert avisen Alsharq Al-awsat.

WHO er svært bekymret over at et utbrudd av fugleinfluensa H5N1 tok sju familiemedlemmer i landsbyen Kubu.

- Vi håper at mediene vil være forsiktige. Vi kan foreløpig hverken finne noen tegn til smittet fjærfe eller si at smitten går fra menneske til menneske. Ifølge informasjon vi samlet den 29 april, hadde tre av familliemedlemmene tilbragt hele natten på et lite rom med sine sønner som hele tiden hostet. Vi tror at familiens far fikk smitten fra sønnen først, og at sønnen kan ha vært i kontakt med en fugl eller fugleavfall. Det kan også være at noen av ofrene fikk smitten i seg ved at den har vært registrert på landsbyens torg, sier Thomson til avisen.

Thomson understreker at WHO foreløpig ikke har funnet noen bevis på at smitten har spredt seg fra menneske til menneske i landsbyen.

Forskere tror at fugleinfluensa H5N1 kan smittet fra menneskene til meneskene hvis en syk person sover i samme seng som andre og hoster mye.

H5N1 har til nå kostet rundt 124 mennesker livet i ni land. 33 av dem i Indonesia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere