*Nettavisen* Nyheter.

Ikke kjeft på bikkja

Foto: Melanie DeFazio (Shutterstock)

Hunder blir mer aggressive av kjeft, viser undersøkelse.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Forskere fra universitetet i Pennsylvania har studert hvordan hunder reagerer på fysisk avstraffelse og kjeft. Resultatene viser at hunder som blir kjeftet på eller slått ofte blir mer aggressive, skriver Livescience.

Hjelper ikke
På den studerte dyreklinikken var aggressiv atferd er den største grunnen til at folk tok med hunden til veterinær.

- Studien demonstrerer at mange konfronterende treningsmetoder, som å stirre på hunden, slå de eller på annen måte fysisk manipulere den, ikke hjelper til å korrigere atferden og fører til aggressive responser, sier Meghan E. Herron ved Universitetet i Pennsylvania.

Metoden for informasjonsinnhenting var spørreskjema blant hundeeiere som besøkte veterinærinstituttet Penn Vet fordi hunden var aggressiv.

Les mer fra Dittdyr. no:

Feil fôr gir hunden eksem

Slik bruker du halsbåndet riktig

Nekter hunden din dette?

Heller belønning
Resultatene viser også klart at når hunden blir disiplinert med ikke-konfronterende og belønningsbaserte midler blir den i liten grad aggressiv.

- Studien viser risikoen ved dominansebasert trening. Dette har blitt gjort populært i TV, bøker, og folk som sverger til straffbasert trening. Disse teknikkene er fryktbaserte og kan føre til at eier overfører sin egen aggresjon til hunden, avslutter Herron.

Studien ble publisert i magasinet Applied Animal Behavior Sciences i februar.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.