*Nettavisen* Nyheter.

Ikke stol på GPS-en din

Konsekvensene av å stole blindt på din nye, flotte GPS kan være brutale.

Til alt hell kom ingen alvorlig til skade, da denne bussen med skolejenter dundret inn i en undergang som var betydelig lavere enn bussen.

Det store skiltet over åpningen forteller tydelig at takhøyden i undergangen gir en klaring på 9 fot. Men sjåføren på den 11 fot og 8 tommer høye bussen valgte å stole mer på GPS-en, som fortalte at det var denne veien han skulle.

Vanlig
Episoden fant sted i Wales, der innbyggerne kan fortelle at det slett ikke er første gang GPS-avhengige har hatt nærkontakt med undergangen. Ifølge Engadget skal det være nærkontakt av tredje grad mellom bruen og tyngre kjøretøyer omtrent en gang hver annen uke.

Også i tettstedene Llangadog og Llandovery i Wales skal brede biler på trange veier ha påført store skader på historiske bygninger. Skadene skal ha kostet lokale myndigheter utgifter på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Skogstur
Tidligere i år fikk to polske trailersjåfårer problemer da de forsøkte å kjøre vogntogene sine på skogsbilveien mellom Strømsoddbygda og Gulsvik på Ringerike. Ifølge GPS-en var denne avstikkeren fra RV7 en snarvei, men ved Aure bru ble veibanen så smal at vogntogene ble stående bom fast.

Ettersom det er dårlig med snuplasser i området tok det lang tid å få kjøretøyene bort fra veien, og ifølge Ringerikes Blad kom innbyggerne i den grisgrendte bygda verken frem eller tilbake før vogntogene var fjernet.

Nå ligger det ikke i menneskets natur å lære av andres feil, men vi minner om at når kart og terreng ikke stemmer overens, så er det som regel terrenget som er riktig.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag