Gå til sidens hovedinnhold

Ikke ta bilder av tog

Frykten for terror fortsetter å spre seg og ramme uskyldige.

(Fotòpia): For en tid tilbake ble det amerikanske togselskapet Amtrak gjort behørig narr av på programmet The Colbert Report da historien om fotografen som ble arrestert for å ta bilder på en av deres togstasjoner ble fortalt. Saken vakte oppsikt nettopp fordi bildene han tok var til selskapets egen fotokonkurranse.

- Vedder lønna di
Og nå har nok en spesiell episode funnet sted på en T-banestasjon i New York, drevet av Metropolitan Transportation Authority. I forrige uke tok Robert Taylor med seg sin Nikon D80 til den lite brukte stasjonen Freeman Street i bydelen Bronx. Den ivrige amatørfotografen knipset noen bilder for moro skyld, og var på vei inn på toget da en politimann stoppet han.

- Politimannen ba om min ID og jeg viste det til han. Han fortalte meg at jeg ikke kunne ta bildene. Jeg fortalte han at det ikke er sant, at reglene tillot det. Han sa jeg tok feil. Jeg sa, «jeg er villig til å vedde lønna di», sier Taylor til nytimes.com.

Tre stevninger
Etter mye diskusjon kom nok en politimann til. Taylor ble deretter arrestert og ført til politistasjonen i håndjern. Han fikk tre stevninger. En for å ha tatt bilder av tog uten tillatelse, en for "disorderly conduct", som han fikk for å ha hevet stemmen mot politiet, og en for å ha hindret trafikken.

Førstnevnte ble snart henlagt, ettersom Taylor hadde rett. Det finnes ingen lov som forbyr folk å ta bilder på undergrunnsstasjonene i USA. De to andre stevningene er opprettholdt, selv om Taylor mener sistnevnte kanskje er å strekke det litt langt, ettersom stasjonen er omtrent 900 kvadratmeter, og "15 personer per time kommer til stasjonen."

Arrestert på sin egen arbeidsplass
Det ironiske i saken, er at Taylor selv er ansatt hos MTA. Han var ikke på jobb da han tok bildene, men ble altså arrestert for å ta bilder på sin egen arbeidsplass.

MTA har to ganger tidligere forsøkt å innføre en lov om forbyr fotografering på deres stasjoner, men forslaget har blitt avvist begge gangene.

Risikerer erstatningskrav
Ifølge flere amerikanske medier risikerer New York City nå å måtte punge ut med et større pengebeløp for den feilaktige arrestasjonen. De siste årene har flere fotografer blitt arrestert for fotografering på offentlig sted og mange av dem har fått store erstatninger. Også Duane Kerzic, som ble omtalt på The Colbert Report, har fått en erstatning.

- Dagen etter segmentet gikk på lufta, fikk Duane Kerzic en femsifret erstatning, sier Todd Maisel, leder for organisasjonen NPPA, til pdnonline.com.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken