*Nettavisen* Nyheter.

IMF: Sanksjoner kan koste Russland 9 prosent av BNP

Det internasjonale pengefondet (IMF) forventer en svak økonomisk vekst i Russland i løpet av de neste årene, som følge av de vestlige sanksjonene mot landet. Her er Russlands president Vladimir Putin under et møte i et ungdomsforum i Vladimir-regionen i Russland i midten av juli. Foto: Wpa Pool

Russland kan miste 9 prosent av bruttonasjonalproduktet som følge av de vestlige sanksjonene knyttet til Ukraina-krisen, ifølge Det internasjonale pengefondet IMF.

Den umiddelbare effekten av sanksjonene og mot-sanksjonene ventes å ta mellom 1 og 1,5 prosent av Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP). Tallet vil øke til 9 prosent i løpet av de neste fem årene, ifølge IMF.

Det forventes også en svak økonomisk vekst i landet de nærmeste årene, på kun 1,5 prosent årlig. Til sammenligning lå den økonomiske veksten i 2007 – før finanskrisen – på 7 prosent. Lave internasjonale oljepriser har sørget for at rubelen er ytterligere presset.

– Effektene av sanksjonene, sett i forhold til ekstern adgang til finansmarkedene og ny investeringsteknologi, vil vedvare, skriver IMF i en uttalelse mandag.

Vestlige land påla Russland restriksjoner som begrenser internasjonal finansiering for store russiske banker og energiselskap, i tillegg til høyteknologi-eksport til energisektoren.

Russland svarte med omfattende forbud mot import av vestlige matprodukter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag