RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IMF: Sanksjoner kan koste Russland 9 prosent av BNP


Det internasjonale pengefondet (IMF) forventer en svak økonomisk vekst i Russland i løpet av de neste årene, som følge av de vestlige sanksjonene mot landet. Her er Russlands president Vladimir Putin under et møte i et ungdomsforum i Vladimir-regionen i Russland i midten av juli.
Det internasjonale pengefondet (IMF) forventer en svak økonomisk vekst i Russland i løpet av de neste årene, som følge av de vestlige sanksjonene mot landet. Her er Russlands president Vladimir Putin under et møte i et ungdomsforum i Vladimir-regionen i Russland i midten av juli. Foto: Wpa Pool
Russland kan miste 9 prosent av bruttonasjonalproduktet som følge av de vestlige sanksjonene knyttet til Ukraina-krisen, ifølge Det internasjonale pengefondet IMF.

Den umiddelbare effekten av sanksjonene og mot-sanksjonene ventes å ta mellom 1 og 1,5 prosent av Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP). Tallet vil øke til 9 prosent i løpet av de neste fem årene, ifølge IMF.

Det forventes også en svak økonomisk vekst i landet de nærmeste årene, på kun 1,5 prosent årlig. Til sammenligning lå den økonomiske veksten i 2007 – før finanskrisen – på 7 prosent. Lave internasjonale oljepriser har sørget for at rubelen er ytterligere presset.

– Effektene av sanksjonene, sett i forhold til ekstern adgang til finansmarkedene og ny investeringsteknologi, vil vedvare, skriver IMF i en uttalelse mandag.

Vestlige land påla Russland restriksjoner som begrenser internasjonal finansiering for store russiske banker og energiselskap, i tillegg til høyteknologi-eksport til energisektoren.

Russland svarte med omfattende forbud mot import av vestlige matprodukter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere