*Nettavisen* Nyheter.

IMF-sjef frifunnet for maktmisbruk

Slipper med skrape etter sexskandalen.

26.10.08 09:27

Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, frifinnes for trakassering, maktmisbruk og for å ha gitt ansatte særbehandling.

Det kommer fram av resultatene fra en uavhengig granskning gjort for IMF-styret, melder Reuters.

Imidlertid påpekes det at Strauss-Kahn har utvist svært dårlig dømmekraft, og styreleder Shakour Shaalan har advart ham mot ytterligere slinger i valsen. IMF-sjefen ble aldri bedt om å gå, og stilte heller aldri plassen sin til disposisjon, ifølge Shaalan.

Forhold til underordnet
Undersøkelsene ble satt i gang etter at det ble kjent Strauss-Kahn hadde et intimt forhold til en underordnet, den tidligere seniorøkonomen Piroska Nagy.

Ifølge granskingen er det ikke funnet bevis for at Nagy ble presset inn i forholdet, eller at hun ble særbehandlet da hun fikk en sluttpakke i august.

Nylig ble det kjent at ytterligere en sexsak ble gransket. Ifølge lørdagens uttalelser fra IFM-styret er det imidlertid ikke funnet noe bevis for utilbørlig opptreden fra Strauss-Kahns side.

Les også: Nye sexmistanker mot IMF-sjef

Beklaget sidesprang
Tidligere i uka sendte han ut en e-post til alle sine ansatte hvor han beklaget for sidespranget med Nagy. IMF-styret sier de har akseptert beklagelsen, og at Strauss-Kahn fortsatt har deres tillit.

Også kona, Anne Sinclair, som er en kjent fransk TV-personlighet, har uttalt at paret har lagt sidespranget bak seg.

IMF ønsket å bli raskt ferdig med undersøkelsene ettersom de står overfor den største finanskrisen siden 1930.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.