RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indisk guru inn i norsk antidoping-arbeid

Sist oppdatert:
Sri Sri Ravi Shankar har vært med å stoppe kriger. Nå vil han hjelpe Antidoping-Norge.

Det ligger en aura av åndelighet over Nobel-suiten på Grand Hotel når Nettavisen møter den indiske guruen Sri Sri Ravi Shankar, eller Sri Sri som han gjerne blir kalt.

Han er i Norge for å tale under antidoping-konferansen på Grand Hotel.

Du kan se et lengre intervju med Sri Sri Ravi Shankar øverst i saken.

Sri Sri er grunnlegger og leder av den humanitære organisasjonen Art of Living Foundation som har millioner av følgere i over 150 land - blant andre Norge. Han er et av Indias mektigste mennesker. En global åndelig leder og lærer, men også en fredsmegler. Han var sentral i å skape fred mellom Colombia og FARC-geriljaen, og lærte blant annet FARC-soldatene meditasjon.

Nettavisen for 10 år siden: Guruens oppskrift på fred

BAK KONFERANSEN: Tidligere generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund har samlet verdensledere i sport på Grand Hotel for å snakke om arbeidet mot doping i sport. Sri Sri Ravi Shanker er blant foredragsholderne på konferansen som ble åpnet med et innlegg av statsminister Erna Solberg.

- Enestående evne

I Norge er han som taler for World Forum for ethics in business. Det var gjennom dette forumet han møtte tidligere leder Inge Andersen i Norges idrettsforbund, som arrangerer konferansen.

- Jeg har kjent ham i to år og det har vært en stor læringsprosess. Han har en enestående evne å se det globale bildet og samtidig være på detaljnivå. Jeg har aldri møtt møtt et menneske som kommuniserer så kompliserte budskap så enkelt, og han treffer alle samfunngrupper. Han snakker like enkelt med stastsledere som mannen og kvinnen i rennesteinene, sier Andersen.

- Kanskje den største i vår tid

Andersen påpeker også at Sri Sri Ravi Shankar har en unik posisjon i verden, som gjør at han kan bidra mye i antidoping-arbeidet.

- Sri Sri har en sterk posisjon i land som har problemer med korrupsjon både i Sør-Amerika, Øst-Europa og Asia. Han snakker med alle verdens statsledere. Som fredsmann og humanitær leder er han kanskje den største i vår tid, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere