RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indisk minister: – Voldtekter skjer tilfeldig

RASERI: Uttalelsene kommer i etterkant av den grusomme gruppevoldtekten i Badaun i Uttar Pradesh i India. To jenter ble funnet hengt i et mangotre i landsbyen.
RASERI: Uttalelsene kommer i etterkant av den grusomme gruppevoldtekten i Badaun i Uttar Pradesh i India. To jenter ble funnet hengt i et mangotre i landsbyen. Foto: Reuters Tv (Scanpix)
En minister fra Indias regjeringsparti BJP har skapt opprør etter uttalelser om at voldtekter ikke skjer med vilje.

– Slike hendelser skjer ikke med overlegg. Slike ting skjer tilfeldig, sa Ramsevak Paikra, innenriksminister i delstaten Chhattisgarh, til indiske reportere lørdag.

Uttalelsene blir oppfattet som kontroversielle i et land der raseriet over de såkalte «mangotre-voldtektene» fortsatt sitter i, skriver AFP.

I slutten av mai ble to unge jenter gjengvoldtatt og deretter hengt i et mangotre.

Pakiras uttalelser kommer bare et par dager etter at en annen delstatsminister fra BJP, Babulal Gaur i Madhya Pradesh, uttalte at voldtekter «noen gang er rett, noen ganger galt».

BJP-leder og nyvalgt statsminister Narendra Modi har så langt ikke villet kommentere verken de siste voldtektene eller sine partifellers uttalelser. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere