RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indisk TV-kanal protesterer mot dokumentarforbud

Indiske kvinner protesterer mot vold mot kvinner etter at en 23 år gammel medisinstudent ble voldtatt på en buss i New Dehli i 2012. Etter hendelsen fikk hun navnet Nirbhaya, som betyr fryktløs, for å beskytte hennes identitet.
Indiske kvinner protesterer mot vold mot kvinner etter at en 23 år gammel medisinstudent ble voldtatt på en buss i New Dehli i 2012. Etter hendelsen fikk hun navnet Nirbhaya, som betyr fryktløs, for å beskytte hennes identitet. Foto: Ajit Solanki (Ap)
Sist oppdatert:
Den indiske TV-kanalen NDTV protester mot myndighetenes forbud mot å vise BBC-dokumentaren «India's Daughter».

Dokumentaren, som omhandler gruppevoldtekten av en ung student på en buss i New Delhi i 2012, skulle blitt vist på NDTV 8. mars.

Den 23 år gamle kvinnen døde senere av skadene hun ble påført, og saken skapte voldsomme reaksjoner og satte vold mot kvinner på dagsordenen i India.

Les også: "Voldtekt er hennes skyld"

Kvinnefiendtlige kommentarer

Men dokumentaren er blitt forbudt, og i stedet for å fylle sendeflaten med annet innhold viste kanalen kun et skjermbilde med dokumentarens tittel i løpet av den timen den skulle ha blitt sendt, skriver BBC.

I dokumentaren er det et intervju med en av dem som er blitt dømt i forbindelse med voldtektssaken. Indiske myndigheter la nylig ned forbud mot dokumentaren og begrunner det med at intervjuet inneholder kvinnefiendtlige kommentarer som kan være støtende og opprørende.

22 pågrepet etter lynsjing

Indisk politi har pågrepet 22 personer etter at et fengsel ble stormet og en voldtektssiktet mann ble lynsjet i den nordøstlige delstaten Nagaland.

Flere tusen personer var med på angrepet på fengselet i byen Dimapur i Nagaland torsdag. Politiet sier de sliter med å identifisere hvem som var direkte involvert i drapet.

En rasende mobb dro den voldtektssiktede 35-åringen ut fra fengselet før de drepte ham og hengte ham opp i et klokketårn. Mannen ble pågrepet og fengslet i februar, anklaget for å ha voldtatt en kvinne en rekke ganger.

Les også: Mistenkt voldtektsmann dratt ut av fengsel og drept av folkemengde

Uroen førte til at det ble innført portforbud i byen.

Fredag ble en mann drept i den nordlige byen Varanasi etter å ha blitt anklaget for overgrep mot flere jenter under en hinduistisk vårfestival.

For tiden pågår det en voldsom debatt i India etter at myndighetene har forbudt visningen av en dokumentar om gjengvoldtekten av en ung student på en buss i New Delhi i 2012. Saken skapte voldsomme reaksjoner og satte vold mot kvinner på dagsordenen i India.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere