RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Indonesisk pornolov kan forby bikini

Sist oppdatert:
Hvis du har planlagt en tur til Bali, bør du kanskje la bikinien bli hjemme.

Indonesiske myndigheter behandler nå et lovforslag som vil forby opphissende plagg.

Loven er laget for å sende ut et moralsk budskap til folket. Blir den vedtatt, vil loven imidlertid kriminalisere alle offentlig atferd som kan føre til seksuell opphisselse eller støte allmennmoralen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Forslaget får støtte av Golkar, det største partiet i landet, men opposisjonen er stor på Bali. Flertallet av indonesiere er muslimer, men på Bali er det hovedsakelig hinduer. Her frykter man at loven vil føre til en dramatisk nedgang i turismen og en oppblomstring av muslimsk ekstremisme.

- Jeg kan ikke forestille meg omfanget av dette på hoteller og turister hvis myndighetene vedtar denne loven, sier talsmann Made Arjaya fra opposisjonspartiet Demokratisk Kampparti til australske Herald Sun.

Bali sliter fremdeles med turisttilstrømmingen etter bombeaksjonene i 2002 og 2005. Derfor planlegger politikere og menneskerettighetsaktivister flere aksjoner mot lovforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere