Infiltrerte USA-kommando

Foto: (Illustrasjonsfoto: EPA)

Saddam Husseins agenter skal ha infiltrert den amerikanske militære ledelsen i Irak, og kan ha undergravd USAs operasjoner i landet.

19.12.03 11:19

Det melder den amerikanske TV-kanalen ABC News.

Blant dokumentene som ble funnet sammen med Saddam Hussein var en liste over irakere som har jobbet for USA og gitt informasjon til opprørerne i landet, sier en anonym kilde til TV-kanalen.

«Gullgruve»
- Vi er blitt stygt infiltrert, sier tjenestemannen, som beskriver listen som ble funnet hos Saddam som en «gullgruve».

I løpet av tiden USA har regjert i Irak har 162.000 irakere blitt trent opp til forskjellige sikkerhetsoppdrag. På et besøk i Bagdad nylig fikk USAs forsvarsminister vite at amerikanerne oppdaget irakere som ikke burde sluppet gjennom sikkerhetsklareringen.

Ikke overrasket
Talsmenn for det amerikanske forsvarsdepartementet sier at de ikke er overrasket over infiltreringen og at det er en kjent taktikk, som blant annet ble benyttet i utstrakt grad i Vietnam.

- De kunne muligens ødelegge operasjoner. De kan kaste sand i utstyret og de kan spre desinformasjon. De kan fortelle deg hva disse styrkene prøver å gjøre, hva slags utstyr de har, hva slags taktikk de bruker også videre, sier William Rosenau, som tidligere jobbet i Pentagons kontor for spesialoperasjoner, til ABC.

Amerikanerne håper nå å kunne bruke listen til Saddam for å begrenes framtidige angrep mot den amerikanske okkupasjonsmakten i Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag