Ingen har drag på damene

Foto: (Foto: Reuters/Scanpix)

Verken president George W. Bush eller hans demokratiske utfordrer John Kerry forstår seg på damer, skal man tro en fersk meningsmåling blant amerikanske kvinner.

30.08.04 12:01

- I det store og hele fant vi at verken Bush eller Kerry synes å nå fram til kvinner, særlig ikke til yngre kvinner og velgere som ennå ikke har bestemt seg, sier Meridith Wagner i Lifetime Television som står bak undersøkelsen.

Rundt halvparten av kvinnene i undersøkelsen mener at ingen av de to kandidatene greier å sette seg inn i hvordan de har det.

Under 10 prosent mener Bush eller Kerry forstår dem godt, noe som også kan bidra til å forklare hvorfor nærmere 60 prosent av velgerne som ennå ikke har bestemt seg er kvinner.

På valgdagen er det likevel vanligvis flere kvinner enn menn som møter opp. Under presidentvalget i 2000 var det 7,8 millioner flere kvinner enn menn som avga stemme.

USA har aldri hatt kvinnelig president og rundt 20 prosent av de yngste kvinnene i undersøkelsen tror heller aldri at landet kommer til å få dette. (©NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.