RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kjennelse mot voldstiltalt politimann

Rettssak nummer to mot en voldstiltalt politimann brøt sammen i USA fredag, fordi juryen ikke kunne bli enig om skyldspørsmålet. Det er uvisst om Jeremy Morse blir stilt for retten en tredje gang.

I juli i fjor måtte den første rettssaken mot Morse avsluttes uten resultat, fordi juryen ikke kom fram til noen kjennelse. Den 36 år gamle Morse ble 6. juli 2002 filmet av en videoamatør, da han banket opp 16 år gamle Donovan Jackson under en trafikkontroll.

Etter at den første juryen ga opp, reiste statsadvokaten ny straffesak mot Morse, som er hvit. Juryen i denne saken kunne heller ikke bli enige om hvorvidt Morse var skyldig eller ikke, men frifant fredag en annen politimann som var medtiltalt i saken.

Videoopptaket viste at Morse slengte Donovan Jackson mot en bil og slo ham i ansiktet med knyttneven. Videoen ble vist på fjernsyn og vakte ramaskrik i USA, der politifolkenes opptreden vakte vonde minner.

I 1991 ble politifolk i Los Angeles filmet mens de banket opp den svarte småforbryteren Rodney King etter en biljakt. Da politifolkene ble frikjent, utløste det voldsomme opptøyer som kostet rundt 50 mennesker livet.

(NTB-DPA-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere