*Nettavisen* Nyheter.

Ingen kvinner valgt

For første gang i historien fikk kuwaitiske kvinner stemme på nasjonalforsamlingen, men de stemte på menn.

30.06.06 10:18

Ingen kuwaitiske kvinner fikk plass i nasjonalforsamlingen, i det første demokratiske valget i landets 44 år gamle historie.

Opposisjonen fikk 33 av 50 seter. 21 av dem er knyttet til den islamske opposisjonen.

Uerfarne
Det var 249 kandidater som kjempet om de 50 plassene i nasjonalforsamlingen i oljeriket. 28 av kandidatene var kvinner, men ingen av dem ble valgt.

Det er et år siden kuwaitiske kvinner fikk politiske rettigheter på linje med menn, slik at de både kan stemme og stille opp som kandidater.

- Jeg tror forklaringen på dette er at det er første gang kvinner får muligheten til dette, og derfor har de ingen erfaring på det. Mange trodde at kvinnene skulle gi stemmene sine til kvinner, men det var feil. Også vår tradisjon viser at familien spiller stor rolle for hvem man støtter, sier den kvinnelige kandidaten Nabila Al-Anjare til TV2 Nettavisen på telefon fra Kuwait.

35 prosent
Den kvinnelige legen har allerede nå planene klare for neste valg.

- Vi var ikke så organisert denne gangen. Gjennom neste valg skal vi ha bedre valgprogram, og motivere mange kvinner til å stemme på kvinner. Det er bare 35 prosent kvinner som har gitt sin stemme, sier den kvinnelige kandidaten Nabila Al-Anjaretil TV2 Nettavisen på telefon fra Kuwait.

Til sammen 340.000 mennesker har stemmerett i Kuwait, 57 prosent av dem er kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.