*Nettavisen* Nyheter.

Ingen lyd fra gruvearbeiderne

Foto: Scanpix

Mikrofonen som er senket ned i sjakten, tar bare opp stillhet.

10.08.07 10:30

Redningsarbeidere klarte fredag å bore en sjakt ned til luftlommen der de håper at de seks innesperrede gruvearbeiderne i Utah befinner seg, melder AP.

En mikrofon ble senket ned i sjakten for å lytte etter livstegn, men den tok bare opp stillhet. Gruvearbeiderne er trent til å banke i boltene i taket når de hører lyden av bor over seg.

- Ikke ferdig
Gruveeier Robert Murray ønsker likevel fremdeles å være optimist.

- Jeg ville ikke se på dette som gode eller dårlige nyheter. Jobben er ikke gjort ennå, sier Murray til AP.

Redningsarbeidet baserer seg på antagelsen om at arbeiderne sitter fanget i en gruvesjakt 450 meter under bakken. Også et kamera skal senkes ned for å se etter de seks, men dette vil ta lengre tid ettersom drillen først må heises opp for å få plass til kameraet i hullet, som bare er seks centimeter i diameter.

Et større hull på 22 centimeter blir også boret for eventuelt å kunne sende ned mat og drikke til gruvearbeiderne, men dette hullet er fredag morgen flere timer unna å være ferdig.

186107

God luftkvalitet
En prøve tatt av lufta nede i luftlommen, viser at kvaliteteten er god, med 20,5 prosent oksygen, noe som er nesten like mye som i lufta over bakken.

- Det betyr at hvis de er i live, kommer de til å fortsette å holde seg i live, sa Murray på en pressekonferanse.

Dersom de seks arbeiderne er i live, sitter de antagelig i stummende mørke. Hodelyktene deres har antagelig sluttet å virke etter fire dager i gruva.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.