RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen norske rammet av terroren

Ingen norske skal være involvert i det omfattende gisseldramaet i den saudiske byen Khobar.

Den norske ambassaden i Riyadh har ved ringerunder det siste døgnet skaffet seg oversikt over situasjonen blant de norske som befinner seg i området.

– Så vidt vi vet er ingen norske involvert direkte eller indirekte i det som er skjedd i Khobar, sier ambassadør Peter Ræder ved den norske ambassaden i Riyadh til NTB.

Bekymret
Ræder er svært bekymret for det internasjonale miljøet i Saudi-Arabia etter drapene og gisselaksjonen det siste døgnet.

– Det er klart at dette er bekymringsfullt. Nå har vi hatt flere angrep tett innpå hverandre og vi ser at angriperne endrer taktikk. Før var bomber selve glansnummeret, mens nå ser det ut til at de bare skyter i vei. Dette er vanskeligere å oppdage for myndighetene, fordi det krever mindre forberedelser, sier Ræder.

Han tror likevel ikke utlendingene vil forsvinne fra Saudi-Arabia som følge av angrepene

– Noen reiser
– Noen synes dette er for ille og reiser herfra. Samtidig er det klart at det saudiske systemet ikke klarer seg uten et visst antall høyt kvalifiserte utlendinger. Selv om det er en saudifisering på gang, vil den prosessen ta tid, så trolig vil vi se en utskifting av folk og at saudierne må betale mer for å få ekspertene hit, sier han.

Ræder understreker at Saudi-Arabia i det store og hele er et fredelig land han ikke vil fraråde nordmenn å reise til.

– Disse enkeltaksjonene gis voldsom oppmerksomhet, men de er små i det store bildet likevel. Statistisk sett er det å bevege seg i trafikken en større risiko enn disse angrepene, men de er selvfølgelig langt mer spektakulære, sier ambassadøren.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere