*Nettavisen* Nyheter.

Ingen overlevende funnet

Foto: (Google Maps)

Helikopter styrtet i Nordsjøen. Åtte bekreftet omkommet så langt.

01.04.09 21:42

14 oljearbeidere og et mannskap på to skal ha vært om bord helikopteret som styrtet i britisk sektor i Nordsjøen, nordøst for Skottland, ved 15-tiden onsdag, melder BBC.

Ifølge Sky News er åtte personer funnet omkommet, og det søkes i sjøen etter åtte andre savnede.

Har du tips om saken eller kjenner noen som jobber på plattform i området? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Super Puma
Helikopteret som har styrtet er av typen Super Puma, og selskapet Bond Offshore Helikopters bekrefter at det er et av deres helikopter som har styrtet, ifølge BBC. Helikopteret var på vei fra en av BPs oljeplattform Miller da det styrtet i 14-tiden onsdag.

- Helikopteret var på vei fra Miller på britisk sokkel til land og har styrtet i britisk farvann i Nordsjøen. Vi har ingen informasjon om at det skal ha vært nordmenn ombord, sier Jan Erik Geirmo, pressetalsmann for BP Norge til Nettavisen. Selskapet avventer nå det videre redningsarbeidet. De har ikke fått bekreftede meldinger om hvor mange som eventuelt er funnet eomkommet eller fortsatt er savnet.

Hovedredningssentralen (HRS) på Sola i Norge opplyser at helikopteret styrtet nord for Petershead i Skottland. Norske redningsmyndigheter har foreløpig ikke blitt bedt om å bistå i redningsaksjonen, som koordineres fra Skottland, men de følger situasjonen fortløpende.

Den britiske kystvakten opplyser til BBC at styrten har skjedd 35 britiske miles øst for Crimond, mellom Peterhead og Fraserburgh i Aberdeenshire.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Solstad.no (Solstad.no)

Norsk båt i redningsaksjon
Kystvakten i Aberdeen har bekreftet et de har satt i gang en redningsaksjon med tre helikoptre og flere fiskebåter, som er i området.

I tillegg er den norske supplybåt «Normand Aurora» på stedet. De var rett i nærheten av ulykkesstedet, og fikk raskt satt en båt på vannet for å lete etter de forulykkede.

- Båten befinner seg nå på stedet der helikopteret skal ha gått ned. De er fullt involvert i redningsoperasjonen, og styres fra den britiske kystvakten, opplyser Lars Peder Solstad, administrerende direktør i Solstad Shipping til Nettavisen.

Det er 14 personer om bord på «Normand Aurora», alle norske.

- De er involvert i redningsoperasjonen med alt de har av midler- lettbåt, utstyr etc. Foreløpig har vi ikke fått rapporter på om de har funnet noen, sier Solstad.

«Normand Aurora» var i seilas vei fra Aberdeen i Skottland til Norge da helikopterstyrten skjedde og de ble bedt om å bistå i redningen.

- To redningshelikoptre er allerede fremme ved stedet, og i tillegg er et britisk marine-patruljefly blitt dirigert til stedet, sier en talsmann for den britiske kystavkten til BBC.

Sendte ut nødsignal
En talsmann for BAA Aberdeen sier til BBC at helikopteret skal ha sendt ut en nødmelding da det var rett ved Peterhead, før de styrtet i havet.

Redningsbåter fra Peterhead og Fraserburgh er på vei, fortsetter talsmannen.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Helikopterstyrten skjer mindre enn to måneder etter et helikopter med 18 personer styrtet øst for Aberdeen. Da kom alle levende fra ulykken.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag