Gå til sidens hovedinnhold

Ingen skadd i Hellas-skjelv

Et kraftig jordskjelv med en styrke på 6,9 varte i rundt 30 sekunder søndag ettermiddag og kunne kjennes fra Italia til Jordan.

Skjelvet som hadde sitt episenter like utenfor den lille greske øya Kithira, omtrent 20 mil syd for Athen, varte i nærmere 30 sekunder, melder greske myndigheter ifølge nyhetsbyrået AP.

Skjelvet hadde en styrke på 6,9.

Er du, eller kjenner du noen som er i Aten, kontakt oss på mail: vaktsjef@nettavisen.no eller telefon 21 00 60 10.

Få skader
Greske myndigheter melder at flyplassen på Kithira har fått mindre skader. Men utover dette meldes det kun om mindre materielle skader, og kun tre tilfeller av lettere skader på mennesker.

Jordskjelvet, som varte i rundt 30 sekunder, hadde sitt episenter 70 kilometer under havnivå, og det var ifølge eksperter grunnen til at det ikke ble så store skader på land, selv om skjelvet var merkbart helt fra Italia til Egypt og Jordan.

Det ble ikke sendt ut varsel om mulig tsunami.

Kraftig skjelv
En talsmann for U.S. Geological Survey mener at så mye som seks millioner mennesker har kjent skjelvet.

- Det var et kraftig jordskjelv som rystet hele Hellas, sier lederen for Athen Geodynamic Institute, Giorgos Stavrakakis, og sier videre at det har vært flere kraftige etterskjelv der fire av de har hatt en styrke på 5.

Stavrakakis sier at regionen ofte skjelver, og at han derfor ikke ble overrasket av dette skjelvet. Han venter ikke noen alvorlige etterskjelv.

I 1999 mistet 143 mennesker livet da et jordskjelv med styrke 5,9 på Richters skala rystet den greske hovedstaden. 60.000 mennesker ble den gang hjemløse.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget