*Nettavisen* Nyheter.

Ingen skatteøkning fra Schwarzenegger

Foto: Ric Francis (AP/Scanpix)

Californias ferske guvernør Arnold Schwarzenegger tegnet et nøkternt bilde av økonomien i solskinnsstaten da han tirsdag holdt sin "tale om rikets tilstand".

07.01.04 11:51

Schwarzenegger sa i talen til delstatsforsamlingen at California bruker for mye penger, men lovet ifølge AFP å ikke forverre problemene ved å øke skattene,.

- Bruker for mye penger
- Vi bruker for mye penger, men kommer oss ikke ut av problemet ved å øke skattene. Jeg vil ikke gjøre problemene verre enn de er. Økte skatter vil være den siste spikeren i Californias økonomiske kiste, sa Schwarzenegger

Eksfilmstjernen, som har vært guvernør i sju uker, holdt sin " State of the state"-tale (delstatsutgaven av presidentens tale om rikets tilstand) i Californias hovedstad Sacramento tirsdag.

En av Schwarzeneggers løsninger på de økonomiske problemene er å kvitte seg med unødvendig byråkrati og unyttige offentlige kontorer.

Kostnadskutt
- Enhver guvernør ønsker flytte bokser rundt for å omorganisere. Jeg ønsker ikke å flytte på bokser, jeg vil fjerne dem helt.

Schwarzenegger oppfordret delstatsforsamlingen, hvor demokratene er i flertall, til å komme med radikale forslag om kostnadskutt.

- Vi har ingen budsjettkrise, men en krise i forbruket, sa Schwarzenegger. Demokratene mener den ferske guvernøren ikke kan løse pengekrisen bare ved å kutte, men at han også må finne nye inntektskilder.

- Kan selge alt
Delstatsbudsjettet som legges fram fredag, blir ventelig gjort opp med et underskudd på 12-14 milliarder dollar.

Schwarzenegger vil også selge California som et ledende forretningssentrum, og vitset med sine gamle bravader på filmlerretet for å begrunne hvordan han skal klare det:

- Når jeg kan selge billetter til filmer som «Red Sonja» og «Last Action Hero», skjønner dere at jeg kan selge alt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.