*Nettavisen* Nyheter.

Ingen strøm av jobbsøkere etter EU-utvidelse

1. mai ble ti nye land med i EU, men utvidelsen har ikke ført til en strøm av mennesker som søker seg arbeid i Storbritannia, ifølge en undersøkelse foretatt av Manpower.

08.07.04 06:12

Før den historiske utvidelsen fryktet mange briter at arbeidere fra Polen, Tsjekkia, Slovakia og de andre nye EU-landene ville strømme til Storbritannia for å ta jobbene fra britene.

Men Manpowers undersøkelse blant selskapets 300 kontorer i Storbritannia viser at omkring halvparten av kontorene hadde fått en økning på mindre enn ti jobbsøkere i den første måneden etter EU-utvidelsen. 16 prosent av kontorene kunne vise til en økning på mer enn 20 jobbsøkere, mens 11 prosent ikke hadde noen økning.

- I motsetning til mange spekulasjoner tror Manpower det er usannsynlig at EU-utvidelsen vil føre til en flom av arbeidsinnvandrere fra øst til vest, heter det i rapporten.

Manpower er et av verdens største selskap innen bemanningsløsninger, og selskapet er representert ved 4.300 kontorer i 67 land, ifølge selskapets egne internettsider.

Det var Kypros, Tsjekkia, Estland, Ungarn, Latvia, Litauen, Malta, Polen, Slovakia og Slovenia som sluttet seg til EU 1. mai i år.

© NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.