RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP)

Ingen sympati for «Spiderman»

Sist oppdatert:
Londons innbyggere har ingen sympati for David Chick, som har kledd seg ut som Spiderman og skapt trafikkaos i protest mot at han ikke får se datteren sin.

David Chick har tilbrakt fem netter i en 30 meter høy kran over Tower Bridge i London, utkledd som Spiderman. Veiene rundt broen har vært stengt, noe som har ført til store trafikkproblemer i den britiske hovedstaden.

Tirsdag åpnet britisk politi veiene rundt Tower Bridge, etter å ha fått forsikringer fra Chick om at han ikke vil kaste ting ned eller hoppe ned.

Chick protesterer mot at fedre har for få rettigheter i Storbritannia. Han hevder å ha blitt nektet å møte sin tre år gamle datter, til tross for at en domstol har gitt ham lov til å besøke henne.

Han har kledd seg ut som Spiderman fordi det er favoritt-tegneseriehelten til datteren.

Politiet sier at Chick vil bli arrestert når han endelig kommer ned fra kranen, men de vil ikke hente ham med makt. Ordfører i London, Ken Livingstone, sier at mannen ikke vil få noen krav oppfylt.

- Tanken på at et individ kan holde London som gissel er uakseptabel. Vi ville ikke tolerert det om det var Osama bin Laden. Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skulle tolerere det fra denne mannen, sier Livingstone.

Det kan imidlertid ta en stund før mannen kommer ned. Ifølge venner har han mat nok til et par uker i kranen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere