RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tipser politiet lenger

Sist oppdatert:
Hele Sverige venter på en DNA-prøve og politiet får ikke lenger tips om Lindh-drapet. - Folk er overbevist om at vi har tatt morderen, men så klart er det ikke, sier en polititalsmann til TV 2 Nettavisen.

Politiet prøver intenst å roe forventningene, men i dag kommer DNA-svarene hele Sverige venter på.

- Ja, svarene blir veldig viktige, sier Tomas Johansson, DNA-ansvarlig og sjef på biologisk avdeling ved Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping, til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at svarene på DNA-testene skal foreligge i løpet av torsdagen, men understreker at det foreligger veldig mye annet materiale også.

Venter på cella
35-åringen venter på cella. Hans forsvarer Gunnar Falk er i en straffesak i Uppsala, og ventes ikke tilbake i Stockholm før i morgen, sier kontoret hans til TV 2 Nettavisen.

Hele Sverige venter. Politiet har sikret store mengder biologisk materiale fra åstedet og andre steder. En match med 35-åringen vil anses som forløsende for hele Sverige, og berede grunnen for fengslingsmøte, som må være unnagjort innen fredag klokken 12.

De eneste som forsøker å roe forventningene, er politiet. Pressetalsmann Lars Grönskog ved politiet i Stockholm fortviler fordi ingen tipser politiet lenger.

"Det er ikke så klart"
- Dessverre har vi kommet i en situasjon hvor allmennheten er overbevist om at vi har tatt morderen, men så klart er det ikke, sier Grönskog til TV 2 Nettavisen.

Tomas Johansson ved kriminalteknisk sier til TV 2 Nettavisen at de har store mengder materiale å jobbe med, og at DNA-tester ikke er det eneste viktig.

- Først har vi gjort en stor jobb med å sikre sporene. Hvis jeg går ned på molekylært nivå, kan vi teste materialet 20 år fremover. Alt avhenger av hvordan vi prioriterer arbeidet nå, forklarer han.

Bakgrunnen for DNA-testingen er spytt, mulig blod, svette, for ikke å si hår funnet på ulike steder.

Det er allerede klart at man har fullverdige DNA-profiler fra prøvene.

- Ja, de er klart bedømmingsverdige, sier Johansson.

Må sjekkes mot flere
Disse stammer etter alt å dømme ikke bare fra drapsmannen, men må sjekkes opp mot prøver fra andre.

- Jeg kan ikke si hvor mange vi har.

- Ikke glem at vi har en rekke andre spor også, som er viktige. Det gjelder fingeravtrykk, fotspor og tekstilprøver, sier Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere