*Nettavisen* Nyheter.

Ingen vet hvor Jostein(6) er

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)

PHUKET (TV 2 Nettavisen): Det hersker fullt kaos om den savnede 6-åringen Jostein Lundring. Sykehuset benekter at han var til behandling, mens Kripos fremdeles undersøker saken.

02.01.05 14:24

Ved inngangen til Vachira Phuket Hospital i Phuket henger savnetplakaten med bilde av Jostein Lundring. Sykehusdirektør Dr. Waarawat Yorsaengrat mener 6-åringen aldri var til behandling på sykehuset. Kripos undersøker nå hvem det var som besøkte sykehuset Vachira i Phuket 3. juledag.

Politiet i Norge gjennomsøker også lister fra immigrasjonsmyndigheten i Thailand for å finne ut om det finnes andre unge norske gutter som heter Jostein i landet.

Så langt har ingen meldt seg.

Beklager feilinformasjon
Tidligere denne uken fikk familien i Norge høre at en gutt på seks år, kun registrert med fornavnet Jostein, hadde blitt behandlet på Vachira Phuket Hospital i Phuket, to timer unna Khao Lak. Ved sykehuset fikk TV 2 Nettavisen oppgitt at gutten kom sammen med en ukjent mann og skrevet ut samme dag.

Hvem denne Jostein var, er det ingen som vet.

- Det viser seg nå at den informasjonen familien har fått har vært feil. Legen som behandlet gutten har sett bildet av Jostein Lundring, og det var ikke han som var her tredje juledag. I tillegg kom ikke gutten med dem fra Khao Lak, sier direktør ved sykehuset, Dr. Waarawat Yorsaengrat, til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ville ikke miste hverandre
Ifølge sykehusdirektøren kom gutten sammen med en annen utenlandsk jente og en thailandsk dame. Gutten skal ha oppgitt å være 10 år gammel. Jostein og jenta holdt hverandre i hendene for ikke å miste hverandre. Gutten var ikke skadd, men det ble tatt røntgen av han for å sjekk for eventuelle skader.

- Legen har fått mange henvendelser og er svært lei seg for at det har blitt oppgitt feil informasjon tidligere. I går kveld var norske myndigheter og fikk den samme informasjonen jeg gir deg, sier Dr. Yorsaengrat.

- Rakk ikke å registrere
TV 2 Nettavisen oppsøkte søndag sykehuset hvor den norske gutten dukket opp dagen etter flombølgekatastrofen. På listene av behandlete pasienter som henger ved inngangen til sykehuset står navnet Jostein oppført. Her er ingen etternavn og ingen alder.

- Vi rakk ikke å registrere mer data på denne gutten. Det var veldig kaotisk her dagen etter flombølgen, sier sykehusdirektøren til TV 2 Nettavisen.

- Men hvem var da denne Jostein?

- Det vet vi ikke. Det eneste vi vet er at han ikke er den Jostein på seks år som du spør etter, sier Dr. Yorsaengrat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etterforsker ikke
Kripos fikk i går vite av sykehuset at man ikke vet som ble registrert og siden utskrevet fra sykehuset.

- Vi undersøker saken i forbindelse med Jostein. Men vi etterforsker den ikke. Dette kan vi ikke gjøre uten tillatelse fra thailandske myndigheter. sier politioverbetjent Jan Erik Nybakk i Kripos til TV 2 Nettavisen.

Kripos har ansvaret for å lokalisere norske savnede og identifisere døde i Thailand etter flombølgekatastrofen. Til sammen har Kripos 19 etterforskere, rettsmedisinere og tannleger i landet. I tillegg til de fysiske identifiseringsarbeidet jobber Kripos på spreng for å få oversikt over situasjonen.

- Vi må finne ham
Blant annet går etterforskere gjennom immigrasjonslistene for å finne ut hvilke nordmenn som befant seg i landet da flodbølgen skylte inn over strendene. Leder for den norske id-gruppen Phuket, politiinspektør Reidar Nilsen, sier til TV 2 Nettavisen at hovedoppdraget til Kripos er å hjelpe til med identifiseringen av de døde.

- Vi setter ikke i gang en leteaksjon. Men hvis vi får mistanke om at noen har vært innlagt på et sykehus vil vi prøve å få identifisert vedkommende så fort som mulig. Hvis denne Jostein som var på sykehuset viser seg for eksempel å være den eneste overlevende av en hel familie må vi finne ham, sier Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag