RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innfører unntakstilstand i Haiti

Sist oppdatert:
Statsminister Yvon Neptune slo onsdag tilbake mot opprørerne og erklærte unntakstilstand i Haiti. Situasjonen i landet er fortsatt svært urolig.

Søndag gikk president Jean-Bertrand Aristide av etter mange ukers uro, og dro i eksil.

- For å gjenopprette ro er det blitt erklært unntakstilstand i hele landet, sa Neptune på en pressekonferanse onsdag kveld, ifølge NTB-AFP.

Neptune var en av Aristides nærmeste allierte. Tirsdag sa opprørsleder Guy Philippe at han ville arresterte Neptune.

Varslet sin egen avgang
Neptune slo onsdag tilbake mot det han kaller trusler fra Philippe og ber om at han og andre ministere får være i fred til en ny regjering er på plass. Deretter vil han gå av, lovet Neptune, ifølge AFP.

På pressekonferansen i Port-au-Prince onsdag kveld sa Neptune at illegale grupperinger som opptrer som medhjelpere av det nasjonale politiet, sprer frykt og terror i hovedstaden.

Opprørsstyrkene til Guy Philippe har blant annet patruljert byen de siste dagene.

Nå vil Neptune oppnevne en kommisjon som skal koordinere innsatsen for sikkerheten i landet. Interim-presidenten Boniface Alexandre har i samråd med landets høyesterett utnevnt Leonce Charles til ny politisjef i dag.

Charles har tidligere ledet Kystvakten i landet, og han har samarbeidet tett med amerikanske myndigheter i kampen mot narkotikasmugling.

Legger ned våpnene
Tirsdag sa opprørsleder Guy Philippe at han inntil videre var sjef for landets politi.

I dag skal opprørerne på Haiti ha bestemt seg for å legge ned våpnene . Opprørslederen Guy Philippe har lenge nektet å rette seg etter henstillingene fra verdenssamfunnet om å avvæpne styrkene sine, men onsdag kveld norsk tid kom meldingene om at han har ombestemt seg.

- Vi har bestemt oss for å legge ned våpnene våre, sa Philippe på en pressekonferanse utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere