RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innkaller til krisemøte

(Foto: Scanpix/EPA)
Sist oppdatert:
Borgermesteren i Orihuela har innkalt til krisemøte etter at norske Shila Bigdely (13) ble drept fredag. Politiet frykter en sammenheng mellom drapet og bortføringen av en britisk kvinne.

Shila Bigdely ble funnet død og trolig misbrukt fredag ettermiddag, ikke langt fra hjemmet sitt i Las Anapolas i Orihulea ved Torrevieja i Spania.

Se intervju med Shilas far Farhad Bigdelyi nyhetene på TV 2 klokken 18.30 i kveld.

Krisemøte
Saken har fått førsteprioritet hos Guardia Civil, og lørdag innkalte borgermester i Orihuela, Jose Manuel Medina representanter for lokalt politi, nasjonalt politi, Guardia Civil og påtalemyndigheten til et krisemøte for å diskutere saken og legge opp den videre etterforskningen, skriver spansk presse. Møtet finner sted mandag.

Politiet ser ikke bort ifra at det kan være en sammenheng mellom dette drapet og bortføringen av en britisk kvinne forrige uke. Også kvinnen ble utsatt for seksuelle overgrep, og politiet mistenker fire personer av nord-afrikansk opprinnelse for denne ugjerningen. Håpet er at kvinnens forklaring skal gi ledetråder i drapsetterforskningen

Overvåket?
Kilder i politiet sier til avisen Diario Informacion at politiet jobber ut ifra en teori om at mannen eller mennene som drepte Shila, var lokalkjente i området. Etterforskerne ser ikke bort ifra at gjerningspersonen var kjent for 13-åringen.

Men dette skal bare være en av teoriene politiet jobber med, og de holder alle muligheter åpne. Politikilden, som ikke er navngitt, uttaler også at jenta kan ha blitt overvåket og at gjerningsmannen på forhånd visste at 13-åringen pleide å gå snarveien der hun ble overfalt, hver morgen på vei til skolebussen.

Tause
Allerede lørdag bestemte politiet seg for å legge lokk på saken, i første omgang inntil obduksjonsrapporten foreligger, skriver El Mundo.

- Spanske myndigheter gjør dette av hensyn til etterforskningen, bekrefter pressetalsmann Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet ovenfor TV 2 Nettavisen.

Liket av 13-åringen ble obdusert lørdag formiddag. Bergesen vil ikke opplyse om obduksjonsrapporten i forbindelse med drapet er klar.

- Det må spanske myndigheter kommentere, det er de som leder etterforskningen og bestemmer hva de vil gi av opplysninger.

Norske myndigheter følger den løpende utviklingen i saken, og står til disposisjon for familien til den drepte jenta.

- Vi bistår familien overfor spansk politi og myndigheter gjennom vår konsul. I tillegg følger vi opp familien sosialt, og kartlegger løpende behovet de har, opplyser Bergesen.

Tøystykke rundt halsen
Det var en venn av familien som fant jenta drept i et skogholt ikke langt fra. Mye tyder på at ugjerningen skjedde rett etter at hun forlot hjemmet sitt fredag morgen ved 7-tiden for å gå til bussholdeplassen rett ved.

- Jeg fant henne med et tøystykke rundt halsen og avkledd på underkroppen, forteller Majid Sadri til Dagbladet.

- Flink elev
13-åringen gikk på en skole for utenlandske barn i Torrevieja, og rektor Manuel Fresnada sier til avisen El Mundo at Shila var en svært flink elev til tross for at hun bare hadde bodd i Spania i noen få måneder. Mandag vil det bli holdt en minnestund for jenta på skolen.

Shila Bigdelys foreldre Choo og Farhad Bigdely kommer opprinnelig fra Malaysia og Iran. Familien bodde på Veitvet i Oslo i 15 år før de flyttet til Spania for et halvt år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere