RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer dataspionasje

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
En 24-åring i det svenske Liberale ungdomsforbundet innrømmet mandag at han har brutt seg inn i socialdemokraternas datanettverk.

Han skal ha brukt påloggingsinformasjonen til en lokal tillitsvalgt for å komme seg inn i databasen på internett.

Mannen har nå blitt sagt opp, heter det i en pressemelding fra det svenske folkpartiet.

At det hadde forekommet spionasje mot socialdemokraterna ble avslørt av den svenske avisa Dagens Industri i forrige uke. Den tekniske undersøkelsen er foreløpig ikke avsluttet, men det vil nå bli gransket hvor omfattende ungdomspolitikerens aktiviteter har vært, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

- Det medarbeideren i det Liberala ungdomsförbundet har gjort seg skyldig i er i strid med folkpartiets etiske retningslinjer. Det rettslige etterspillet får vise om det også er ulovlig, sier folkpartiets partisekretær Johan Jakobsson, ifølge pressemeldingen.

24-åringen skal også ha bedt om unnskyldning for det han har gjort. Mannen oppgir at han i mars sluttet å bruke påloggingsopplysningene på grunn av samvittighetskvaler. Han sier han har opptrådt på egenhånd, og at det kun er han selv som har hatt tilgang til påloggingsinformasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere