RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Innrømmer fugleinfluensa-tabbe

Sist oppdatert:
En angrende thailandsk statsminister Thaksin Shinawatra innrømmet onsdag overfor et regionalt krisemøte at det var gjort feil i håndteringen av epidemien.

Men Thaksin gjorde det samtidig klart at virusepidemien som raskt sprer seg i Asia, utgjør en alvorlig trussel mot både helse og økonomi i regionen, og at det er viktigere å se framover.

- Ikke bare utgjør epidemien en alvorlig økonomisk trussel som har tvunget fram slaktingen av millioner av kyllinger, den er også en fare for folks helse, sa Thaksin ved åpningen av møtet som har samlet helse- og finansministre fra hele det østlige Asia.

En talsmann for den thailandske regjeringen, Jakrapob Penkair, vedgikk også at Thailand har forkludret håndteringen av krisen, men han ville ikke gå med på at myndighetene har prøvd å dekke over. Ineffektivitet er et bedre ord, mener han.

I talen sin sa Thaksin at det er av avgjørende betydning å hindre at epidemien, som på kort tid har spredd seg til ti land, inkludert Kina, ikke kommer helt ut av kontroll.

Thaksin oppfordret landene som rammes av fugleinfluensa til å lære fra kampen mot den dødelige lungesykdommen sars i fjor, som kostet 800 mennesker livet.

Hittil er det bekreftet at åtte mennesker er døde av fugleviruset i Vietnam og to i Thailand. I tillegg er det registrert seks mistenkelige tilfeller i Thailand.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere