*Nettavisen* Nyheter.

Innrømmer granat-kasting mot Bush

Mannen som ble arrestert onsdag kveld, innrømmer å ha kastet en håndgranat mot George W. Bush.

21.07.05 12:13

Det forteller en kilde til den georgiske TV-kanalen Rustavi-2, ifølge AP.

Politimann drept
Vladimer Arutiniani ble pågrepet i sin egen leilighet utenfor Georgias hovedstad etter en voldsom politiaksjon i går. En politimann ble drept, mens den mistenkte granatkasteren ble skadet under skuddvekslingen.

Politiet hadde på forhånd fått tips om at mannen hadde informasjon om attentatet.

Det livsfarlige stuntet fant sted 10. mai i år. Mens Bush holdt en tale i Georgias hovedstad, raste plustelig en håndgranat gjennom luften. Granaten landet bare 30 meter fra Bush, og presidenten slapp uskadet unna fordi den ikke ble utløst. Både Georgias president Mikhail Saakashvili og andre representanter fra myndighetene var tilstede på podiet med Bush, i tillegg til at titusner av mennesker var møtt opp for å høre talen.

- En trussel
- Vi anser denne handlingen som en trussel mot helsen og velferden både til den amerikanske presidenten og til den georgiske presidenten og til folkemengden som hadde møtt opp, uttalte den amerikanske ambassaden i etterkant av hendelsen.

Det ble lovet en dusør på over 70 000 kroner til dem som kunne bidra med informasjon som førte til arrestasjon av den ansvarlige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.