RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inntok Taliban-by

Foto: MIAN KHURSHEED (REUTERS)
Sist oppdatert:
Pakistanske styrker har inntatt den Taliban-kontrollerte byen Mingora i Swat-dalen.

Offensiven fra den pakistanske hæren er siste ledd i et forsøk på å knuse Talibans makt i området nær grensen til Afghanistan.

Ifølge pakistanske kilder skal 17 militante talibaner være drept, men dette avvises av Taliban. Kampene pågår lørdag i gatene i byen Mingora, som har vært helt kontrollert av Taliban.

- Det er en vanskelig operasjon fordi vi må gå fra hus til hus. Har sikret deler av byen, sier generalmajor Athar Abbas til BBC.

En talsmann for Taliban bekrefter at regjeringstyrker har gått inn i Mingora, men avviser at noen talibanere skal være drept. Talsmannen understreket at Taliban vil kjempe til siste mann.

Taliban har hatt mer eller mindre defacto makt i store områder nordvest i Pakistan. De siste ukene har pakistanske styrker åpnet en offensiv mot Taliban.

Ifølge BBC korrespondent er slaget ved Mingora det viktigste så langt i konflikten, og en rask seier kan gi pakistanske myndigheter den støtten de trenger i folket for å fullføre offensiven.

Nær 1,5 millioner mennesker har måttet flykte fra sine hjem på grunn av kampene i Swat-dalen den siste måneden, ifølge UNHCR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere