RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Insisterer på Irak-valg i januar

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Valget i Irak kan gjennomføres som planlagt, hevder Iraks president Ghazi al-Yawar. Mandag møter han president George W. Bush.

-Vi tror ikke å utsette valget vil løse problemet. Det vil snarere forlenge smerten for irakere og skape mer forakt i det irakiske samfunnet, sa den irakiske presidenten til TV-stasjonen NBC søndag ifølge BBC.

Mandag møter han president George W. Bush i Washington. Bush har tidligere sagt at valgene bør gjennomføres som planlagt 30. januar.

Sikkerhetssituasjonen i Irak er fortsatt svært spent. Søndag ble 21 irakere drept i flere angrep. Blant de drepte var 17 sivile irakere som var på vei til jobb hos amerikanske styrker. I løpet av de siste dagene er nærmere 80 irakere og amerikanske soldater drept.

Oljeledning sprengt
Mandag brøt det ut skyting i sentrum av Bagdad da opprørere jaktet på irakere som arbeidet for amerikanerne. Minst en person ble drept. I byen Haditha i Nord-Irak har det også vært kamper mandag.

Samtidig ble en oljeledning sprengt i nærheten av Samarra, rund 100 kilometer nord for Bagdad, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere