*Nettavisen* Nyheter.

Intensivert jakt på al-Qaida

Aywan al-Zawahri Foto: (al-Jazeera/AFP)

100 soldater fra den britiske spesialstyrken sas er på vei til Afghanistan for å delta i jakten på Osama bin Laden og hans menn, bekrefter britiske militære kilder. USA har bedt om ytterligere 100.

20.03.04 08:42

USA har bedt om at Storbritannia sender ytterligere 100 elitesoldater for å bistå amerikanerne i jakten på lederne av al-Qaida og restene av Taliban-regimet i Afghanistan, i følge NTB.

Intens jakt

De britiske sas-styrkene ble observert da de passerte den amerikanske flybasen Bagram nord for Afghanistans hovedstad Kabul. Soldatene er på vei til grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan, hvor det denne uken har pågått en intens jakt på al-Qaida og Taliban-krigere, opplyser militærkilder til avisen The Daily Telegraph.

Ayman al-Zawahri, som er Osama bin Ladens nestkommanderende i al-Qaida, kan være blant de krigerne som ifølge pakistanske og amerikanske militære kilder er omringet i grenseområdet hvor kampene foregår.

Harde kamper

Også lørdag morgen pågikk det harde kamper i regionen, bekreftet innbyggere i byen Wana overfor nyhetsbyrået Reuters.

- Det har ikke vært noen pause i skytingen. Husene våre har ristet, sier en mann som bor i Wana.

Flere drept

Den pakistanske hæren oppga fredag at de hadde trengt opprørere opp i et hjørne og at al-Qaida-toppen Ayman al-Zawahri var blant dem.

Taliban benekter

En talsmann for Taliban benekter i følge Sky News at al-Zawahri er omringet og sier han ikke er i Pakistan, men lever og har det bra i Afghanistan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.