RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Internett i verdensrommet

Foto: http://photojournal.jpl.nasa.gov.
Sist oppdatert:
Mannen som grunnla internett har ikke blitt mindre visjonær med alderen. Nå lover han internettkobling mellom ulike planeter i verdensrommet om få år.

Vint Cerf er kjent som internettets far, og jobber i dag på et prosjekt som går ut på å etablere internett i verdensrommet, skriver danske itavisen.

Prosjektet ble etablert i 1998 og formålet er å finne fram til nye kommunikasjonsmuligheter for romskip. I tillegg forskes det på effektive løsninger for å sende data til jorden.

I følge Cerf er prosjektet godt i gang, og han forteller BBC at det om kun få år finnes internettkontakt mellom ulike planeter i verdensrommet.

- Vi har klart å spesifisere flere lag av protokoller. Alle disse nettverksprotokollene legger seg i lag, som en bløtkake. Vi har definert de to nederste lagene allerede i bruk på Spirit og Opportunity, som opererer på overflaten av Mars. De andre lagene testes her på Jorden. Vi håper at vi med spesialverktøy kan sende til verdensrommet i 2009, sier Cerf til BBC.

I løpet av Spirit og Opportunitys 90 dagers ekspedisjon på Mars ble haugevis av bilder og andre data sendt fra Mars til Jorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere