*Nettavisen* Nyheter.

Interpol fjerner avsatt ukrainsk leder fra ettersøkt-liste

Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj er ikke lenger ettersøkt av Interpol. Her er han fotografert i Kiev i oktober 2008. Foto: Gleb Garanich

Ukraina reagerer sterkt.

22.07.15 19:59

Interpol fjernet onsdag den tidligere ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj fra listen over ettersøkte personer. Ukraina reagerer sterkt og vil stille ham for retten i hjemlandet.

Janukovitsj flyktet fra Kiev etter en lengre periode med blodige demonstrasjoner. Han søkte tilflukt i Russland med hjelp av russiske sikkerhetsagenter i februar 2014.

Den avsatte presidenten ble først anklaget av de nye makthaverne for å ha beordret skyting mot demonstranter i et siste desperat forsøk på å holde seg ved makten.

Men i januar i år satte Interpol ham på listen over ettersøkte for økonomiske forbrytelser, da det internasjonale politibyrået ikke hadde fullmakt til å rettsforfølge ham for de mer alvorlige anklagene som kom fra Kiev.

Nå er navnet fjernet på listen over personer som er ettersøkt globalt. Begrunnelsen er at advokatene til Janukovitsj har anket listeoppføringen. Saken kommer opp til høring i september. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.