*Nettavisen* Nyheter.

Invaderes av kjempeblekksprut

Den amerikanske vestkysten invaderes av to meter lange kjempeblekkspruter.

26.07.07 03:38

Den enorme blekkspruten «Humboldt squid» kan bli hele to meter lang og 50 kilo tung. Nå frykter lokale fiskere at blekkspruten vil ta knekken på levebrødet deres.

Blekkspruten holder vanligvis til i de varmeste strøkene nær ekvator i Stillehavet, men har den siste tiden blitt tvunget til å reise nordover på grunn av matmangel. Dette rammer den kommersielle fiskeindustrien langs kysten av California. Blekkspruten spiser nemlig opp store mengder av fiskernes favoritter.

Det er forskere ved Stanford universitet som har slått fast at vestkysten har blitt rammet av en invasjon av kjempeblekkspruten, og at dette kan påvirke næringskjeden i området.

- Med et nytt glupsk rovdyr i området har fiskerne fått nok en sak å kjempe mot, sier forsker Louis Zeidberg til Fox News.

Det er hovedsakelig ansjos og kolmule, noe som er fiskeindustriens viktigste fangst, som står på menyen til den enorme blekkspruten. Bestanden av kolmule har sunket betraktelig etter at kjempeblekkspruten dukket opp langs USAs vestkyst i 2002, ifølge en studie som ble publisert tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.