RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Herbert Knosowski (AP)

Inviterer til ny Midtøsten-prosess

Palestinske, israelske og egyptiske ledere inviteres til Det hvite hus for fredssamtaler om Midtøsten.

USAs president Barack Obama har invitert Midtøsten-topper til Washington og Det hvite hus for fredssamtaler, melder BBC News.

Talsmenn for myndighetene i USA sier ledere fra Israel, Egypt og Palestina er invitert. Israels statsminister Benjamin Netanyahu, president Hosni Mubarak og palestinernes leder Mahmoud Abbas er bedt om å komme til samtalene som er ventet å finne sted tidlig i juni.

Fredsprosessen i Midtøsten har møtt mange hindere, men president Obama har varslet at han vil forsøke å overvinne disse.

Ifølge BBC News er det foreløpig ikke noe som tyder på at arabiske og israelske ledere vil ha direkte samtaler.

Obamas talsmann Robert Gibbs sier samtalene trolig vil finne sted for presidentens planlagte reise til Frankrike 6. juni.

- Presidenten vil diskutere hvordan USA kan styrke og utvide samarbeidet med hver av dem, så vel som skritt alle sider må ta for å oppnå fred mellom Israel og palestinerne og Israel og de arabiske statene, sa Gibbs på en pressekonferanse tirsdag ifølge BBC News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere