RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DIANE BONDAREFF (AP)

iPad-hysteri i USA

Sist oppdatert:
Apples vidundermaskin sluppet i dag.

Lørdag klokken 9 (klokken 15 norsk tid) ble Apples mye omtalte iPad lagt ut for salg.

I Apple-forhandlere over hele USA var det lange køer med folk som ville være først ute med å skaffe seg Apples siste nyvinning.

- Jeg liker elektroniske bøker, og min datter har også begynt å like de. Jeg vurderte først å skaffe meg et lesebrett fra Amazon (Kindle, red. anm.), men tenkte at jeg kunne få så mye mer utbytte av en iPad, sier en av de første iPad-eierne, Ray Majewski, til nyhetsbyrået AP.

Bare i USA
Foreløpig er iPad kun tilgjengelig i USA, men det er ventet at iPad vil komme til Norge i løpet av sommeren eller høsten i år.

De siste dagene har amerikanske teknojournalister sluppet sine anmeldelser av den nye må ha-dingsen, og tilbakemeldingene er nesten bare positive.

- Jeg tror denne nye, nydelige trykkskjermsapparatet fra Apple har potensialet til å forandre grunnmuren i portabel databruk, og til å utfordre laptopens overlegenhet. Det kan til å med få fart i utviklingen av fingerdrevet, multitouch grensesnitt, slik at det vil kunne overta for musedrevne brukergrensesnitt, skriver Walt Mossberg i The Wall Street Journal.

- En vinner
Også i avisen USA Today er de henrykte over Apples nye vidunderbarn.

- Den første iPad-en er en vinner. Den framstår som en formidabel ebok-leser-rival for Amazons lesebrett Kindle. Den gir portable spillmaskiner fra Nintendo og Sony et nytt kappløp. I tillegg vil iPad-en suge opp penger fra massemarkedsinteresser innen tablet-datamaskiner, noe tablet-visjonæren og Microsoft-grunnlegger Bill Gates bare kan drømme om, skriver journalisten Ed Baig i USA Today.

Flere anmeldelser:
En lang rekke andre journalister har også testet iPad og her kan du lese deres anmeldelser.

David Pogue, The New York Times

Andy Inhatko, Chicago Sun Times

Tim Gideon, PCMag.com

Bob LeVitus, Houston Chronicle

Xeni Jardin, Boing Boing

Omar Wasow, TheRoot.com

- Blir suksess
Også journalist Lars Wærstad i Spillmagasinet spår iPad suksess.

- Spørsmålet er ikke om nettbrettet blir en suksess. Spørsmålet er hvor stor den blir, skriver han i en kommentarartikkel.

Maskinen er utstyrt med berøringsskjerm og har støtte for trådløst internett, Bluetooth og innebygget 3G-støtte (kun enkelte modeller).

Forventningene til iPads betydning er stor. Apple har revolusjonert hvordan vi lytter til musikk ved innføringen av iPod siden lanseringen i 2001 og med iPhone (lansert i 2007) ble brått mobiler med berøringsskjerm populært og Apples mobil en salgsuksess.

Se Apples egen presentasjon av iPad her:

Apple håper med iPad og konkurrere (for ikke å si utkonkurrere) Amazons lesebrett Kindle. Apple lanserte samtidig med iPad tjenesten iBooks, hvor Apple-kunder kan kjøpe e-bøker. Disse bøkene kan de så lese på iPad-en.

3067

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere