*Nettavisen* Nyheter.

Ipswich-mistenkt fengslet

Den siktede i seriemordsaken i Storbritannia møtte for retten fredag. Se video.

22.12.06 14:25

Wright er mistenkt for drapet på fem kvinner, alle prostituerte fra Ipswich-området.

Fredag møtte han for retten i Ipswich, det første skrittet i en rettsprosess som trolig vil vare i flere måneder og tiltrekke seg intens medieoppmerksomhet over hele verden.

- Vi har besluttet at det finnes tilstrekkelige beviser for å sikte Steven Wright for drap, sier Michael Crimp fra påtalemyndigheten, ifølge AFP.

- Det viktigste nå er at folk husker at min klient må antas å være uskyldig inntil han eventuelt blir dømt, sier mannens forsvarer, Paul Osler.

Klikk på bildet for å forstørre.


Spilte golf med politisjef

Den siktede i Ipswich iførte seg ofte kvinneklær og likte hard sex. Han spilte jevnlig golf med flere ledende politimenn.Steve Wright (48), som ble siktet for fem drap torsdag, var medlem av en golfklubb i Suffolk. Blant medlemmene var den tidligere politisjefen i Suffolk og flere ledende politimenn, skriver Daily Mail.

Truckføreren ble fredag framstilt for retten, siktet for for drapene på Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clennell og Annette Nicholls. De prostituerte kvinnene ble drept i perioden 29. oktober til 13. desember.

Klikk på bildet for å forstørre.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil i jula

Retten bestemte at Wright blir sittende i varetekt til 2. januar.

Hard sex
Trebarnsfaren skal være fra Norfolk, og ha tilhørighet til det britiske luftforsvaret. Han har også arbeidet på cruisebåten Queen Elizabeth II. Han bodde alene i en toroms leilighet, og tok ofte med seg lokale prostituerte hjem.

Wright skal ha likt hard sex med flere partnere samtidig.

- Han likte harde sexleker og trekanter. Han betalte over 2500 kroner for en «lesbisk» sexakt med to prostituerte sier en sexarbeider til Daily Star ifølge Expressen.

Blant horene var han kjent som «soldaten», fordi han ofte gikk med kamuflasjebukser. Men Wright har også ikledd seg kvinneklær og parykk.

Se web-TV-her

Klikk på bildet for å forstørre.

Vasket bilen
Naboer av Wright la merke til at han var svært grundig når han vasket bilen.

- Han vasket alltid den Mondeoen både på innsiden og utsiden, sier David Welton (43), Wrights nabo, til AP.

Løslatt
Flere hundre journalister dekker Ipswich-drapene. Torsdag ba lederen for påtalemyndigheten i Suffolk, Michael Crimp, media om å være varsomme med å forhåndsdømme Wright.

- Han er anklaget for disse drapene, og har krav på en rettferdig rettergang foran en jury, sa Crimp.

Mandag ble supermarkedarbeideren Tom Stephens (37) arrestert for drapene. Torsdag ble han løslatt mot kausjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjekker andre drap
Ifølge Crimp har politiet gått grundig til verks med å vurdere og granske alt bevismaterialet, slik at de kunne ta ut en siktelse så tidlig som mulig, skriver The Sun. Britisk politi undersøker om drapsmannen kan koples til drapene på tre andre kvinner i Norwich fra 1992 til 2002. I tillegg sjekkes han mot en forsvinningssak fra prostitusjonsmiljøet i Ipswich i 1993.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.