RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA/CJ GUNTHER

Irak-bredside fra Kerry

Sist oppdatert:
- De 1000 soldatene som er døde i Irak vil aldri få komme tilbake til livene de drømte om, sa John Kerry i et flengende angrep på Bush-administrasjonens Irak-politikk onsdag.

- Vi skylder dem og alle soldatene å gjøre det som er riktig å gjøre i Irak og hjemme, sa Kerry under talen i et museum i Cincinatty i delstaten Ohio.

For to år siden holdt president Bush en tale i det samme museet der han sa at verden måtte ta et oppgjør med Saddam Hussein. I talen onsdag ettermiddag norsk tid hevdet Kerry at Bush ikke hadde levert varene.

- Her i Cincinatti lovte han å lede en koalisjon. Men han greide ikke å lede en bred koalisjon, men skyndte seg i krigen uten å ha en plan, sa Kerry.

- I denne salen lovte han at «hvis vi må handle, vil vi ta alle forbehold og planlegge nøye og handle med hele USAs styrke og med våre allierte». Så gjorde han feil valg. Han har selv inrømmet at han gjorde feil i Irak, fortsatte han.

Terror
I løpet av de siste ukene har temperaturen i valgkampen tatt seg opp. Tirsdag hevdet visepresident Dick Cheney at de som stemmer på Kerry 2. november øker risikoen for nye terrorangrep mot USA.

- Det er viktig at vi tar den rette beslutningen den 2. november. Gjør vi ikke det, er det fare for at vi blir angrepet igjen, på en ødeleggende måte, sa Cheney under et valgmøte i Iowa tirsdag.

Visepresidenten hevdet at nasjonen risikerer å falle tilbake til tankegangen før 11. september der terrorangrep er kriminelle handlinger som krever handling i ettertid. I stedet må USA følge president Bush’ offensive taktikk mot terrorister, hevdet Cheney.

Uamerikansk
John Kerrys visepresidentkandidat John Edwards kaller angrepet «uamerikansk».

- Dick Cheneys skremmetaktikk går over streken. Hva han sa til det amerikanske folket var at om du går til valgurnen og velger noen andre enn oss, har du bare deg selv å takke, sa Edwards.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere