RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-etterlatte kjemper for e-posttilgang

Sist oppdatert:
Familien til en amerikansk soldat som har blitt drept i Irak kjemper nå med internettgiganten Yahoo! for å få tilgang til soldatens e-post.

Yahoo! nekter familien innsyn og viser til reglene om personlig eierskap til e-postkontoer. Brukerbetingelsene sier at bare den som har opprettet e-postkontoen har tilgang til å lese innholdet. At vedkommende er drept i Irak får ikke hjelpe, mener Yahoo!.

Justin M. Ellsworth (20) ble drept av en bombe under patruljering til fots i Al Anbar-provinsen i Irak 13. november i år.

Siden den gang har familien søkt om tilgang til det komplette e-postarkivet 20-åringen hadde liggende på en av Yahoo!s servere.

- Jeg har lyst til å huske min sønn med hans egne ord. Jeg vet han synes han gjorde som han var nødt til å gjøre. Jeg ønsker å bevare det for ettertiden, sier soldatens far, John Ellsworth, til CNN.

- Det er det siste jeg har fra min sønn, sier han.

Men passordet til denne e-postkontoen har han ikke, og der vil ikke Yahoo! hjelpe.

- Vi sympatiserer med alle sørgende familier, men Yahoo!-kontoer og alt innhold i disse kan ikke overføres, sier talskvinne Karen Mahon for selskapet.

Etter 90 dagers inaktivitet, blir e-postkontoen til den drepte soldaten og alt som ligger der automatisk slettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere