RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-gjennombrudd i Oslo

Foto: Ashraf al-Khadra
Sist oppdatert:
Religiøse ledere i Irak kom onsdag frem til en felles erklæring om Iraks fremtid.

Religiøse ledere fra forskjellige leire i Irak har denne uken møttes i Oslo for å finne en felles løsning på landets problemer. Onsdag offentliggjorde de en felles erklæring.

I erklæringen ber de blant annet det internasjonale samfunnet og FNs sikkerhetsråd om å beholde Irak som en samlet stat.

De ønsker også at den irakiske regjeringen skal bygge en balansert irakisk hær. Det er også viktig for dem at det internasjonale samfunnet ikke må blande terrorangrep, drap og kidnapping med motstanden mot okkupasjonen.

Religiøse ledere vil jobbe for fred i Irak og stoppe volden og vil følge( Mekka document) avtalen som ble underskrivet i den store World Islam Conference i Mekka i Saudi-Arabia i oktober.

- Vi er veldig klare på at de drapene som skjer i Irak nå, ikke har noe å gjøre med religion eller Islam. Det er terror, sier sunni-lederen Ahmed Al-Samaraie til Nettavisen.

- Jeg er fornøyd med denne erklæringen. Jeg håper at den kan bidra til fremgang i Irak for det nye året, sjia-lederen Jaaffar Al-Hakim.

Dokumentet er undertegnet av ti religiøse ledere, både sunni- og sjiamuslimer i tillegg til en kristen leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere