RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-krangel endte i blodbad

Sist oppdatert:
To amerikanere og en jordaner i FN-styrkene ble drept og minst seks skadd da en krangel om Irak endte med skyting i et fengsel i Kosovo lørdag.

Det melder NTB-AFP-Reuters.

En av de drepte var en amerikansk politikvinne, ifølge visedirektøren ved det serbiske sykehuset i Mitrovica i Kosovo, Milan Ivanovic. De to andre var en amerikansk og en jordansk politimann.

Blant de alvorlig sårede skal det være fire amerikanske politikvinner, samt en amerikansk og en østerriksk politimann.

Skytingen skjedde etter at amerikanske og jordanske politifolk som tjenestegjør som fangevoktere i FN-styrken i Kosovo, kom i krangel om Irak.

Konflikt-by
Skyteepisoden fant sted i et fengsel i den etnisk delte og konfliktfylte byen Mitrovica, der FN-politi og NATO-soldater risikerer liv og helse for å holde bitre serbere og albanere fra å fly i strupen på hverandre. I forrige måned ble flere mennesker drept i voldelige oppgjør i byen.

Ivanovic sa at den offisielle informasjonen gikk ut på at sju alvorlig sårede politifolk fra FN-styrkene ble innbrakt til sykehuset, og at en av dem - en amerikansk kvinne - døde kort etter.

Men ifølge uoffisielle rykter han hadde hørt, var så mange som fem mennesker drept og 14 såret i skyteepisoden.

Talsmannen for FN-politiet, Neeraj Singh, bekreftet at episoden hadde funnet sted, men ville ikke si noe om antall drepte.

Fire arrestert
Ifølge FN-kilder er fire jordanske politifolk arrestert i forbindelse med skytingen.

Over 3000 politifolk fra en rekke land i verden tjenestegjør som en del av administrasjonen i den FN-styrte provinsen. De er ansvarlige for lov og orden i provinsen, som formelt fortsatt er en del av Serbia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere