RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak stenger grensa

Sist oppdatert:
Irakiske myndigheter har stengt grensa mot Syria for å hindre utenlandske geriljakrigere i å komme inn i landet.

Tiltaket er et ledd i den USA-ledede operasjonen for å få bukt med mistenkte terror- eller opprørsceller i byen Tal Afar, melder Reuters.

Ifølge statsminister Ibrahim Jaafari blir ikke bare grensa mot Syria stengt. Myndighetene har også innført portforbud nattestid i regionen Rabiah. Rabiah ligger langs hovedveien fra den syriske grensa til Mosul i nærheten av Tal Afar, i Nord-Irak.

Representanter for amerikanske og irakiske styrker har lenge hevdet at Tal Afar brukes som hovedkvarter for omsetning av utstyr, og for smuggling av sunni-muslimske opprørssoldater fra Syria til Irak.

Den aktuelle offensiven i byen begynte ved midnatt norsk tid natt til lørdag. Etter første runde uttalte forsvarsminister Saadoun Dulaimi at regjeringsstyrker står klare til å slå ned opprørsaktivister i fire andre byer nordvest i Irak. Ifølge Dulaimi ble minst 141 påståtte opprørere drept og 197 tatt til fange i Tal Afar.

14 av 17 bataljoner i operasjonen skal ha bestått av irakiske soldater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere