RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-styre refser Tyskland og Frankrike

Ayad Allawi
Ayad Allawi (AFP)
Et medlem av det irakiske styringsrådet sier at Irak ikke vil glemme at Frankrike og Tysklands bare har kommet med svært begrensede bidrag til gjenoppbyggingen av landet.

Ayad Allawi leder for øyeblikket det USA-utnevnte irakiske styringsrådet, og er svært kritisk til den minimale bistanden Frankrike og Tyskland har ytt overfor landet. På giverkonferansen i Madrid, som avsluttes fredag, uttrykte Allawi håp om at de to landene ville tenke seg om på nytt.

- Jeg tror ikke irakerne kommer til å glemme så latt at i nødens time, ville disse landene overse Irak, sa Allawi.

På giverkonferansen har FNs generalsekretær Kofi Annan bedt rike land grave dypt i lommene og spa opp betydelige beløp for å få Irak på beina. Annan har minnet om at gjenoppbyggingen av landet ikke kan vente til en selvstendig irakisk regjering er eteablert.

Tyskland, Frankrike og Russland var alle mot krigen, og har bare sent laverestående tjenestemenn til konferansen. De har hele tiden protestert mot at USA har for stor dominans i Irak.

Bistandsminister Hilde Frafjord Johnsen har representert Norge på konferansen torsdag, men Norges innlegg vil holdes fredag ettermiddag av statssekretær Vidar Helgesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere