RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irak-topp får immunitet

Foto: Jerome Delay (AP)
Sist oppdatert:
USA har gitt Iraks tidligere forsvarsminister immunitet etter at han overga seg til amerikanske styrker. Håpet er at han sitter på informasjon som USA trenger.

Den tidligere forsvarsministeren Sultan Hashim Ahmed overga seg 19. september til USA etter flere uker med forhandlinger.Overgivelsen skjedde i den nord-irakiske byen Mosul.

Flere får immunitet

Ifølge en offisiell kilde får også "personer med lavere rang som var tekniske funksjonerer i Iraks våpenprogrammer" innvilget immunitet.

Flere av personene som har fått status som immune skal ha hjulpet amerikanske myndigheter med opplysninger rundt det tidligere diktaturet. Nå håper USA at den tidligere utenriksministeren kan bidra med viktig informasjon vedrørende Saddam Husseins våpen-aktiviteter, melder Reuters.

- Svært viktig

- Jeg vet ikke hva han kommer til å si, men jeg vet at han vet mye om deres faktiske våpenkapasitet, og han kommer til å bli svært viktig. Det tror jeg er grunnen til at overgivelsen ble akseptert, og at man ble enige om å ikke tiltale den tidligere ministeren, sier en talsmann for amerikanske myndigheter til nyhetsbyrået.

Sultan Hashim Ahmed var nummer 27 på Washingtons liste over ettersøkte flyktninger fra Saddam Husseins tidligere regime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere