RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AVVISER ANGREP: Iraks statsminister Haider al-Abadi avviser angrep på kurdere, og sier at Irak aldri ville angrepet sine egne.
AVVISER ANGREP: Iraks statsminister Haider al-Abadi avviser angrep på kurdere, og sier at Irak aldri ville angrepet sine egne. Foto: Ludovic Marin (AP)

Iraks statsminister avviser angrep: - Falske nyheter

Sist oppdatert:
Opplysningene om en irakisk offensiv mot irakiske kurdere er «falske nyheter», hevder landets statsminister Haider Al-Abadi.

– Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere, uansett om de er arabere eller kurdere. Det ligger en beklagelig agenda bak de falske nyhetene som spres, skriver Abadi på Twitter fredag.

Nettavisen er blant mediene som videreformidlet opplysninger om angrepet: Irak starter militær offensiv for å gjenerobre Kirkuk-provinsen fra kurderne

Også generalstaben i den irakiske hæren tilbakeviser opplysningene om en irakisk offensiv rettet mot kurdiske styrker. De irakiske regjeringsstyrkene er kun i gang med en opprydningsoperasjon i områder som er gjenerobret fra IS, hevder generalstaben.

Tidligere fredag meldte nyhetsbyrået AFP at de irakiske soldatene har begynt en offensiv for å gjenerobre Kirkuk-provinsen, som i dag kontrolleres av kurdiske styrker. Kilden til denne opplysningen var en ikke navngitt general.

En reporter for BBC så kolonner med irakiske soldater og sjiamuslimske paramilitære styrker på vei mot Kirkuk torsdag kveld. Irakiske regjeringssoldater har lagt ut bilder av seg selv på sosiale medier som skal være tatt inne i Kirkuk-provinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere