RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran: - Britene har tilstått

Sist oppdatert:
Iransk militære hevder lørdag at de britiske soldatene som er tatt til fange, har tilstått at de ble arrestert i iransk farvann. Britene selv hevder de ble arrestert i irakisk farvann.

Det var fredag de 15 britiske soldatene ble tatt til fange av iranske styrker i Persiabukta. Siden da har den britiske regjeringen jobbet for å få til en løslatelse.

Det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars, opplyser at de britiske soldatene har blitt forflyttet til Teheran for å forklare seg, men dette har ikke blitt bekreftet, ifølge Reuters. Nyhetsbyrået skal også ha meldt om kvinner i følget.

Iransk side
- Disse menneskene er under etterforskning, og de har tilstått å ha krenket Iransk terrotorium, hevder general Alireza Afshar, ifølge nyhetsbyrået IRNA.

Britene hadde akkurat fullført en kontroll av et iransk handelsskip da de ble omringet av flere båter fra den iranske marinen.

En irakisk fisker skal ha sagt at han så de iranske styrkene anholde britene. Han fortalte at båten de britiske styrkene gjennomsøkte var ankret opp i irakisk farvann, ifølge Reuters.

Hendelsen fant sted en dag før lørdagens møte i FNs sikkerhetsråd om skjerpede sanksjoner overfor Iran.

Møtte Iransk ambassadør
Det britiske utenriksministeriet ved David Triesman møtte lørdag den iranske ambassadøren Rasoul Movahedian, for å diskutere løslatelsen av de 15 britiske soldatene som blir holdt fanget i Iran, melder Reuters.

En talsperson for utenriksdepartementet beskriver møtet som ”ærlig, men vennlig”.

- Vi vil ikke gå inn på detaljer fra møtet, men Lord Triesman gjentok vårt krav om at gruppen skal bli løslatt umiddelbart, sa talspersonen.

Britiske myndigheter har ennå ikke frigitt soldatenes identitet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere